Sık sorulan: Lisede Nakil Nasıl Yapılır 2018?

Liseler arası nakil nasıl yapılır?

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.

  1. Sol menüden “Kamu Kurumları” seçeneği tıklanır.
  2. Daha sonra sağ taraftan “Milli Eğitim Bakanlığı” seçeneğine tıklanır.
  3. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
  4. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklanır.

9 sınıf nakil başvurusu nasıl yapılır?

Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve “Veli Nakil Sistemine Bağlan” seçeneğine tıklanır. Önünüze çıkan seçeneklerden “Evet” seçeneğine tıklanır. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulu “Kurum” kısmından seçerek “Başvuruyu Kaydet” seçeneğine tıklanır.

Liseler arası nakilde puan önemli mi?

Milli Eğitim Bakanlığı da Danıştay’ın bu kararına uydu ve artık lise nakillerinde taban puan şartı aranmakta. Lisede bir okula nakil başvurusunda bulunabilmek için başvurulacak okulda boş kontenjan olmalı ve öğrencinin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP), okulun puanına eşit ya da okulun puanından yüksek olmalı.

Liseden liseye yatay geçiş nasıl yapılır?

Liselerde nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne verilen dilekçe ile veya eDevlet üzerinden yapılabiliyor.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Lisede Alınan Onur Belgesi Ne Işe Yarar?

Liseler arası nakil ne zaman 2021?

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.

1 nakil nasıl yapılır?

Son olarak MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 1. Nakil başvuru işlemleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

E devletten Lise nakil işlemleri nasıl yapılır?

Öğrenciler nakil işlemlerini tamamlamak için, ilk olarak e – devlet sistemine giriş yapmalıdır. E – devlet sisteminde yer alan e -okul yönetim bilgi sistemi seçilmelidir. Öğrenciler bilgi sistemine giriş yaparak, nakil işlemlerine başvuru yapabilir.

Okul nakil onaylandıktan sonra ne yapılır?

1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.

Okul nakil başvurusu iptal edilebilir mi?

“MADDE 12 – Nakil başvurusu, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne velisi tarafından yapılır. Bu süre içinde öğrencinin eski okulundan ayrılmadan nakil talebinden vazgeçmesi hâlinde, bu durum öğrenci velisi tarafından yazılı olarak okul müdürlüğüne bildirilir ve nakil işlemi e- okul sisteminden iptal edilir.

Nakil işlemlerini kim onaylıyor?

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

10 sınıfta nakil yapılır mı?

Nakillerde şu esaslar uygulanır; Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan/dal bulunmaması hâlinde 10 ‘uncu sınıfta alan, 11’inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.

You might be interested:  Lisede Proje Nasil Hazirlanir?

Lise nakil işlemleri 10 Sınıf 2021 ne zaman başlıyor?

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos’ta yapılabilecek. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için yerleştirme süreci 20 Ağustos’ta sona erecek. Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlar 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü öğrencilerin erişimine açılacak.

2020 2021 Lise nakilleri ne zaman?

LGS lise birinci nakil tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında olacak. Nakil sonuçları 2 Ağustos 2021 ‘de ilan edilecek.

Lise nakil neye göre yapılır?

Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.

Lise yatay geçiş ne demek?

” Yatay ve dikey geçiş ” olarak adlandırılan yeni uygulama ile öğrenciler 4 yıllık liselerin 3. sınıfına gelinceye kadar mezun olacakları okulları değiştirebildikleri gibi, okudukları meslek lisesinde bölüm de değiştirebilecekler. İsteyen özel okullar hazırlık sınıfı okutmadan 4 yıl eğitim verebilecek.