Hostes Olmak Için Lisede Hangi Bölüm Seçilmeli?

Hostes olmak için hangi okulları okumak gerekir?

HOSTES OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜMÜ OKUMAK GEREKİR? Hostes olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunu olan herkes hostes alımlarına başvurabilir. Bazı iş ilanlarında üniversite mezunu olması istenilmektedir.

Hosteslik hangi alan?

Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Hostes sözel mi sayısal mı?

Hostes olmak isteyen şahıslar için ilk adım başvuru sürecidir. Bırakılan CV sonucunda hostes olma konusunda onay sağlanırsa mülakata tabi tutulurlar. Bu elemeler yazılı ve sözel sınavlarla gerçekleştirilir. Yapılan testler içerisinde değerlendirme testleri olsa da zeka ve dil testleri de yapılmaktadır.

Lise mezunu hostes olur mu?

Genel olarak kurumlar kabin memuru personeli almak için en az lise mezunu şartı koyar. Lise mezunu, fiziksel olarak başvuru şartlarına uyan, iyi derecede İngilizce bilen ve ikinci dile sahip olan kişiler hostes olabilir. Ancak bu kurumlara göre değişir. Kurumlar personel almadan önce gerekli şartları ilanda belirtir.

You might be interested:  Soru: Lisede Hangi Derslerden Sorumlu Geçilir?

Hosteslikte boy sınırı var mı?

Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boylarının 160 ile 180 cm aralığında, erkek adayların boylarının 170 ile 190 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilo değerlendirmesi ise boy -kilo endeksine göre yapılmaktadır.

Nasıl hostes olunur 2021?

Hostes Nasıl Olunur 2021

  1. 18 ve üzeri yaş
  2. Sağlık raporu.
  3. İstenen kiloda ve boyda olmak.
  4. Psikolojik testi geçmek.
  5. Lise mezunu olmak.
  6. İngilizceyi iyi derecede konuşmak.
  7. Sabıkasız olmak.

Hostesler kaç dil bilmeli?

Kabin görevlisi olmak için üniversite mezunu olmak şart değil. En az lise mezunu olmak yeterli. İyi derecede bir ya da iki yabancı dil bilmek tercih edilmek için önemli bir kriter.

Hostes nedir ne iş yapar?

Yer hostesi, uçağa bininceye kadar olan süreçlerdeki düzenlemeleri yapar. Bu doğrultuda yolcuları yönlendirir ve uçakların iniş-kalkışlarını kontrol eder. Uçak hostesi ise, uçak içerisinde bulunan yolculara servis hizmeti sunar.

Hostes kaç yıllık?

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler, ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile seçilmektedir.

Bir hostes ne kadar maaş alır?

Kabin memurları ilk senesinde 5 veya 6 bin TL ücret alırken ikinci senede bu rakam 7 veya 8 bin TL’yi bulabilir. Yaklaşık 15 yıldır bu sektörde çalışan bir kabin memuru amir olduğu zaman 9 veya 10 bin TL aylık ücret alabilir. Tüm kabin memurlarına yılda 4 maaş ekstra ikramiye verilir.

Hostes olmak için boy önemli mi?

En az 1.59 cm, en fazla 1.75 cm boy gerekiyor. Ayrıca boy ve kilo arasında doğru orantı aranıyor. Adayların doğum tarihlerinin 1 Ocak 1970 ile 31 Aralık 1978 tarihleri arasında olması gerekiyor. Fiziki kusur olmaması ve sağlık durumunun uçuşa uygun olması en önemli şartlar arasında yer alıyor.

You might be interested:  Soru: Savcı Olmak Için Lisede Hangi Bölüm Okunmalı?

Hosteslik kolay mı?

Hosteslik kolay bir meslek gibi görünse de aslında aşamaları olan oldukça zor bir meslektir. Belki de aramızda bu aşamalardan geçen başarılı veya geçmek isteyip de başarısız olan birçok genç vardır.

Hostes sertifikası nasıl alınır?

Kabin ve Yolcu Hizmetleri Eğitimi e- Sertifika Programındaki derslerden başarılı olmak için sınavda 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almak gerekmektedir. Kabin ve Yolcu Hizmetleri Eğitimi e- Sertifika Programındaki üç dersin tümünden başarılı olan öğrenciler programa ait ” Sertifika ” almaya hak kazanacaklardır.

Hostesler kaç yaşına kadar çalışabilir?

Hosteslere 50 yaş hakkı Yöneticiler 45 yaşındaki kabin memurunun uçuculuk görevini bir ya da iki yıllık uzatmalarla 48 yaşına kadar çıkarabiliyorlar. Ama ondan ötesi yok. Oysa dünyada bu kadar genç hostes emekli eden havayolu şirketi sayısı yok denecek kadar az.

Hosteslik icin nereye başvurulur?

BAŞVURU ŞEKLİ VE İZLENECEK YOL; Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet ortamında, THY A.O. resmi web sitesi www.thy.com üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.