Sık sorulan: Su Geldikten Sonra Bebek Ne Kadar Yaşar?
Contents
- 1 Suyun gelince hemen hastaneye gidilmeli mi?
- 2 Doğum suyu nasıl olur?
- 3 Hamile kadının suyu neden erken gelir?
- 4 Bebeğin suyu gelmesi nasil anlasilir?
- 5 Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler nelerdir?
- 6 Doğumu hızlandırmak için ne yapmak gerekir?
- 7 Amniyon sıvısının rengi nasıl olur?
- 8 Suyu gelen hamile kadın ne yapmalı?
- 9 Açılma olduğunu nasıl anlarım?
- 10 Anne karnında bebeğin suyu biterse ne olur?
- 11 Hamilelikte su gibi akıntı olur mu?
- 12 Hamilelikte sivi gelmesi normal mi?
- 13 Gebelikte akıntı rengi nasıl olur?
- 14 Gebelikte su kesesi nasıl patlatılır?
- 15 Amniyon sıvısı miktarı ne kadar olmalı?
Suyun gelince hemen hastaneye gidilmeli mi?
Suyunuzun geldiğini düşünüyorsanız, ancak beklenen doğum tarihiniz henüz gelmediyse, sancınız olsun ya da olmasın, hemen hastanenizi ya da doktorunuzu aramalısınız. Çünkü böyle bir durumda bebeğiniz prematüre olarak kabul edilir ve acil müdahale gerektiren komplikasyonlar görülme ihtimali de olabilir demektir.
Doğum suyu nasıl olur?
Amniyotik sıvı çevredeki sıcaklığı sabit tutarken bebeğinizin akciğerlerinin ve sindirim siteminin gelişmesine de yardımcı olur. Doğum anında yırtılması beklenen aminiyon kesesindeki zarların, erken dönemde yırtılmaya başlaması sonucunda akan amniyon sıvısı suyun gelmesi anlamına gelir.
Hamile kadının suyu neden erken gelir?
37. gebelik haftasından önce su gelmesi erken su gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle 24-32. Gebelik haftaları arasında oluşur. Erken su gelmesinin en sık nedeni rahim içinin mikrop kapmasıdır.
Bebeğin suyu gelmesi nasil anlasilir?
Akıntı ne kadar yoğun olursa olsun asla bacağa su dökülmüş gibi hissettirmez. Amniyon sıvısının gelmesi ile sonuçlanan suyun gelmesi durumunda ise aynı normal su gibi berrak ve akışkandır. Eğer bebek kakasını yapmışsa koyu kahve ya da yeşil renkleri de gözlemlenebilir.
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler nelerdir?
Yaklaşan doğum belirtileri şunlardır:
- Rahim kasılmaları
- Düzenli sancıların başlaması
- Bebeğin kafasının doğum kanalına inmesi ve güçlü tuvalete çıkma isteği.
- Doğum suyunun gelmesi.
- Üst karın ve diafram-mide hizasında bebeğin aşağı inmesine bağlı bir rahatlama olması
Doğumu hızlandırmak için ne yapmak gerekir?
Sadece ayakta durmak bile başlı başına doğumu hızlandırabilir. Hafif yürüyüşler yapmak, merdiven inip çıkmak, pilates topunun üzerinde oturarak hareket etmek, doğumu hızlandırmak ve sancılarla baş etmeyi kolaylaştırmak için yapılabilecek en iyi şeylerdir.
Amniyon sıvısının rengi nasıl olur?
Amniyon sıvı akıntı gibi koyu, kıvamlı değil, su gibi akışkandır. Rengi açık sarı ya da ıhlamur çayı gibidir.
Suyu gelen hamile kadın ne yapmalı?
Böyle bir durum fark ederseniz doktorunuzla paylaşın. Gelen suyun görüntüsü; berrak, su gibi akıcı, akıntı gibi bir katılığı yoktur ve en fazla ıhlamur çayı renginde olmalıdır. – Sular geldikten sonra vajinal bölgeyi temiz tutun. – Temiz iç çamaşırı giyin.
Açılma olduğunu nasıl anlarım?
Bebeğiniz doğum kanalına girdiğinde bunu 3 şekilde anlayabiliriz. Birincisi ağrı eşiğimiz yüksektir, ağrıları algılamayız, kanama ile fark ederiz. Bu kanama 9 ay boyunca kapalı olan rahim ağzının ilk açılma kanamasıdır. Halk arasında ”loşi” yada ”nişan” olarak ifade edilir.
Anne karnında bebeğin suyu biterse ne olur?
Dolayısıyla bebeğin suyu azaldığında bebek yeteri kadar idrar yapmıyor olabilir bu da bebeğin oksijenlenmesinde sıkıntı olduğu ve bebeğin rahim içinde streste olduğunu gösterir. Plasentanın yeterli düzeyde olmaması durumlarında gebelik tansiyonu, rahim içi gelişme geriliği söz konusudur.
Hamilelikte su gibi akıntı olur mu?
Vajinal akıntı hamilelik döneminde çoğunlukla normaldir. Ancak bazı enfeksiyonlar ve bakteriler de akıntıya neden olabilmektedir. Akıntının hamilelik döneminde rastlanan normal bir akıntı olduğundan emin olmalısınız. Gebeliğin ilerleyen haftalarında su gibi bir akıntı geliyorsa mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.
Hamilelikte sivi gelmesi normal mi?
Hamilelik akıntısı fizyolojiktir ve genellikle bir tedavi gerektirmez. Fakat bakteriler, mantar veya parazitler nedeniyle oluşan vajinal enfeksiyonlar da akıntıya yol açabilir.
Gebelikte akıntı rengi nasıl olur?
Gebelikte genellikle vajinal akıntının rengi beyaz, sarı ya da koyu renkli olur. Fakat hamileliğin neredeyse her anında annede şeffaf ve renksiz bir akıntı olur. Daha sonrasında bu akıntı beyaz renge döner. Gebelikte beyaz akıntı giderek koyulaşabilir.
Gebelikte su kesesi nasıl patlatılır?
Amniyotomi nasıl yapılır? Amniyotomi muayene sırasında plastikten yapılmış ucu kanca şeklinde steril bir alet ile yapılır. Bu işlem normal muayeneden farklı değildir ve su kesesi açılırken anne adayı herhangi bir ağrı duymaz. Sıvı vajinadan dışarıya akarken hafif bir ılıklık hissedilir.
Amniyon sıvısı miktarı ne kadar olmalı?
Amniyon sıvı miktarı, gebelik ilerledikçe artar ve 33. Haftadan sonra sabitlenir. 12 haftalık gebelikte ortalama 50 ml olan amniyon sıvısı, 20. Haftada 400 ml, doğuma yakın ise 1000 ml ye ulaşır.