Hızlı Cevap: Yeni Doğan Bebek Nasıl Emzirilmeli?
Contents
- 1 Yeni doğan bebek hangi pozisyonda emzirilmeli?
- 2 Yeni doğan bebek nasıl tutulur?
- 3 Yeni doğan bebek memeyi almıyorsa ne yapmalı?
- 4 Yeni doğan bebek emzirirken nasıl tutulmalı?
- 5 Bebekler nasıl tutulmamalı?
- 6 Bir bebek nasıl uyutulur?
- 7 Yeni doğan bebek ne zaman kucağa alışır?
- 8 Emmeyi reddetme ne kadar sürer?
- 9 Yeni dogan bebek neden anneyi emmez?
- 10 2 aylık bebek neden emmek istemez?
- 11 Yeni doğan bebeği kaç saatte bir emzirmek gerekir?
- 12 Ucu Olmayan memeyi bebek nasıl emer?
- 13 Bebeğin memeyi nasıl doğru kavraması?
Yeni doğan bebek hangi pozisyonda emzirilmeli?
Bebek emzirilirken mümkün oldukça anne kendine yakın tutmalıdır. Bebek kolun iç yüzeyine, baş dirsek boşluğuna gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Ardından sırtı boyunca popoya kadar el ile desteklenmelidir. Bebek vücut olarak tamamen anneye dönük, karın karına olmalıdır.
Yeni doğan bebek nasıl tutulur?
İlk olarak annenin rahat edebileceği bir alanda oturması önemlidir. Bebeğinizin vücudunu destekleyecek bir biçimde yani bir elinizle poposunu kavrarken diğer elinizle ensesinden tutun ve göğsünüze yaklaştırın. Göğüslerinizin hijyenini sağlamak için temiz bir bezle önceden silin.
Yeni doğan bebek memeyi almıyorsa ne yapmalı?
Eğer yeni doğan bebeğiniz memeye tutmazsa doğumdan hemen sonraki bir kaç saat icinde kolostrum’u sağmaya baslamanız gerekiyor. Elle sağabilir yada pompayi tercih edebilirsiniz. Şunu bilin ki kolostrum az miktarda oluşur.
Yeni doğan bebek emzirirken nasıl tutulmalı?
El; C harfi şeklinde, 4 parmak göğüs altında, başparmak göğüs üstünde kalacak şekilde tutulmalı. Meme başıyla etrafındaki kahverengi kısma dokunmadan, işaret parmağıyla alttan meme ucu yönlendirilmeli. Bir damla süt çıkarılarak, emme refleksini uyarma amaçlı meme ucu bebeğin dudağına ve çenesine değdirilmeli.
Bebekler nasıl tutulmamalı?
Böylece ağır ağır eğilin ve tüm vücudu yatağa denk gelene dek onu bırakmayın. Poposunun altındaki elinizi hafifçe bebeği sarsmadan kaydırarak çekin. Bu elinizle bebeğin başını hafifçe kaldırarak başın altındaki öteki elinizi yavaşça çekerek bebeğin başının yatağa sert bir şekilde çarpmasına izin vermeyin.
Bir bebek nasıl uyutulur?
Bebeği besledikten sonra gazını çıkarmanız, sessiz, loş, ılık bir odada sizin sıcaklığınızı hissedeceği şekilde uyutmanız işleri kolaylaştırabilir. Bazen ılık bir banyo sonrası bebek daha kolay uyuyabilir. Beslenme de banyodan sonra yapılmalıdır; banyodan hemen önce değil.
Yeni doğan bebek ne zaman kucağa alışır?
Aslında doğumdan sonraki ilk 3 ay hamileliğin son 3 ayı (trimestr) gibi kabul edilir. Çünkü bu ilk 3 ay bebeklerin anne karnından sonra dış ortama alışmak için geçirdikleri bir süreçtir.
Emmeyi reddetme ne kadar sürer?
Bebeğin yaşı dışında, meme grevinin memeyi bırakma olmadığını gösteren şey, bebeğin bu durumdan hoşnut olmamasıdır. Meme grevi genellikle iki-dört gün arası sürer, fakat bazen bir haftaya kadar da çıkabilir.
Yeni dogan bebek neden anneyi emmez?
Bebekler alışkanlıkları değiştiğinde tepki verir. Bu yüzden emzirme saatlerinin değişmesi bebekleri etkileyebilir. Annenin yeniden gebe kalması durumunda salgılanan hormonlar nedeniyle sütün tadı değişebilir ve bebek memeyi reddedebilir. Bebekler mide hacimleri küçük olduğundan az ve sık emerler.
2 aylık bebek neden emmek istemez?
Bebeklerin alerji metabolizması emme adaptasyonlarını olumsuz etkileyebilir. Eğer bir bebekte çoklu besin alerjisi, inek sütü alerjisi ya da laktoz intoleransı söz konusu ise, bu bebekler çoğu zaman meme reddedebilirler. Meme reddi yapan bir bebeğin genel sağlık durumunun da kontrol edilmesi son derece önemlidir.
Yeni doğan bebeği kaç saatte bir emzirmek gerekir?
Yenidoğan emzirme sıklığı kişiden kişiye farklılık gösterse de gün içerisinde ortalama 2 saatte bir emzirilmesi gerekir. Yenidoğan bebeklerde emzirme süresi ise bebeğin sarf ettiği enerji, midesinin büyüklüğü gibi kriterler ile farklılık gösterir. Normal şartlarda bir bebek tek bir memede 15-20 dk kalmalıdır.
Ucu Olmayan memeyi bebek nasıl emer?
Her bebeğin yapısı birbirinden farklıdır. Örneğin göğüs ucu olmayan bir annenin bebeği; aktif bir bebekse ve göğse yaklaştırıldığında meme arıyorsa, öncelikle çıplak göğsü emzirme denenmelidir. Eğer bebek memeyi alamıyorsa silikon göğüs ucu kullanılarak emzirme sağlanabilir.
Bebeğin memeyi nasıl doğru kavraması?
Bebeğin memenin ucu ile birlikte çevresindeki siyah kısmın girebildiği kadarını kavraması sağlanmalıdır. Bebek memeyi doğru yakaladığında ağzı büyük açık, dudakları dışa dönük, çenesi memeye değer şekilde olmalıdır Memem ucunu çevreleyen siyah kısım (areola) alt dudakta üsttekinden daha az görülmelidir.